Zeleninová mísa s krůtími prsíčky - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg květáku, sůl, 30 dkg růžičkové kapusty, 50 dkg krůtích prs, 1 lžíce sezamového oleje, 1/4 lžičky bujónu (masox), 1/8 lžičky mletého pepře, 1/8 l bílého vína, 1 snítka tymiánu, 6 snítek zelené petrželky, 4 dkg másla, 2 lžíce smetany, 4  rajčata, muškátový oříšek, 1 stroužek česneku
Do vroucí vody přidejte sůl. Květák a růžičkovou kapustu očistěte. Květák rozkrojte na čtvrtky a vařte 10 minut prudkým varem, růžičkovou kapustu vařte 7 minut. Zeleninu propláchněte studenou vodou, aby příliš nezměkla a dejte do pánvičky. Přikryjte poklicí. Maso potřete olejem, posypte rozdrobeným masoxem, dejte do hrnce. Přilejte bílé víno a bylinky, pod poklicí duste 20 minut mírným varem. Máslo rozetřete vidličkou v nahřáté míse, vmíchejte trošku soli a smetanu. Rajčata křížem nařízněte, do zářezů vsuňte proužky česneku. Asi 5 minut před jídlem polijte zeleninu máslem. Přikryjte poklicí, pomalu prohřejte, okořeňte muškátem. Rajčata dejte k masu, osolte a pod poklicí poduste.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka