Zeleninové lívanečky - recept cpt. Cooka
4 porce:  3 šálky míchané zeleniny (hrášek karotka, květák, kapusta), 1 lžíce másla, 1 menší cibule, 1 lžíce polohrubé mouky, sůl, 3  vejce, 5 dkg tvrdého sýra, zelená petrželka, máslo na pečení
Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a osmahneme. Zředíme šťávou nebo odvarem ze zeleniny nebo jen vodou na hustou omáčku. Krátce povaříme a odstavíme. Do vychladlé směsi přidáme postupně žloutky, usekanou dušenou nebo vařenou zeleninu, osolíme, okořeníme a naposled lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a strouhaný sýr. Na lívanečníku potřeném máslem pečeme lívanečky.
Podáváme je jako předkrm v menším množství nebo jako přílohu k pečenému bílému masu, Jako samostatný pokrm je doplníme jemnou bramborovou kaší, posypanou na sucho opraženou strouhankou a pokapanou máslem. Jako další příloha je hlávkový salát.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka