Zeleninový guláš - recept cpt. Cooka
Ratatouille
4 porce:  50 dkg cibule, 1 kg lilku, 80 dkg tykve, 50 dkg rajčat, 50 dkg paprik, 4 stroužky česneku, 1 hrneček olivového oleje, zelená petrželka, šalvěj, tymián, majoránka, mletý pepř, sůl
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Lilek a tykev oloupeme a nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Osolíme a namočíme do vody. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, odstraníme semena a nakrájíme na proužky. Cibuli osmahneme na polovině oleje, ale nesmí zhnědnout. V ní pak podusíme papriky, lilek a tykve. Potom rozehřejeme zbytek oleje a vhodíme do něj všechnu zeleninu: cibuli, tykve, lilek, papriky, rajčata. Do zeleniny vmícháme česnek a koření. Hodinu dusíme na mírném ohni. Zeleninu mícháme, aby se nám nepřichytla ke dnu. Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka