Polévka z fazolí, hrachu nebo čočky - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1/2 kg fazolí (hrachu nebo čočky), 1.5 l vody, kořenová zelenina, jíška, 2 lžíce smetany
Fazole, hrách nebo čočku, které jsme přes noc namočili, vaříme ve vodě tak dlouho, až změknou. Vody přiléváme takové množství, jak hustou polévku chceme mít. Můžeme přidat také kořenovou zeleninu. Pak polévku zahustíme jíškou. Po případě můžeme fazole, hrách nebo čočku nejdříve prolisovat sítem, abychom získali krémovou polévku. Teprve potom polévku zahustíme. Zavaříme do ní drobenku a před podáváním přimícháme dobrou smetanu. Polévku můžeme zahustit také smetanou, v níž jsme rozkvedlali trochu mouky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka