Houbový guláš s kysanou smetanou - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg čerstvých hub, 8 dkg vepřového sádla, 2  cibule, 1  zelená paprika, 1 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, voda, sůl
Houby pokrájíme na plátky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle za přidání sladké mleté papriky. Přidáme podušené houby, vyčištěný a na nudličky pokrájený paprikový lusk a pokrájené rajče. Osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a vše dusíme doměkka. Do kysané smetany zakvedláme hladkou mouku a přidáme do guláše. Ještě krátce podusíme. Podáváme s těstovinami nebo houskovými knedlíky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka