Valašská čočková polévka - recept cpt. Cooka
6 porcí:  15 dkg čočky, 1  mrkev, 1  petržel, 1/4  celeru, 1  cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce mléka, ocet, 1  vejce, bobkový list, 2 lžíce vepřového sádla, 1 lžíce hladké mouky, sůl
Přebranou propláchnutou čočku dáme vařit se zeleninou, nakrájenou na nudličky do vody. Přidáme bobkový list. Ze sádla, nadrobno nakrájené cibule a hladké mouky připravíme tmavší jíšku. Do uvařené čočky přidáme prochladlou a ve studené vodě dobře rozmíchanou jíšku, zamícháme a necháme chvíli povařit. Z vajíčka, trošky mléka a hrubé mouky se solí připravíme tužší těsto, ze kterého malou lžičkou vykrajujeme nočky a zavaříme je v polévce. Po provaření polévku dochutíme česnekem, pepřem, solí, případně polévkovým kořením nebo vegetou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka