Vrtulky s boby - recept cpt. Cooka
5 porcí:  25 dkg těstovin - vrtulek, 25 dkg bobů čerstvých nebo mražených, 10 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, srdíčko hlávkového salátu, 1 snítka zelené petrželky, 3 lístky máty peprné, 1 l lehkého masového vývaru, sůl, mletý pepř
V kastrolu osmahneme na oleji pokrájenou cibuli a slaninu, nakrájenou na nudličky. Přidáme boby a pokrájené srdíčko hlávkového salátu. Ochutíme několika špetkami soli a pepře a necháme několik minut osmahnout. Potom vlijeme teplý vývar, přidáme česnek, petrželku a mátu, posekané nadrobno. Necháme povařit asi půl hodiny na mírném ohni. Polévka by měla být hustá, avšak dostatečně tekutá. V případě potřeby přidáme teplou vodu.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat a vhodíme do kastrolu s boby, promícháme a necháme pár minut povařit. Podáváme v polévkové míse (se strouhaným sýrem zvlášť, chceme-li).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka