Marinované houby s česnekem - recept cpt. Cooka
4 porce:  12 velkých žampiónů, 30 dkg hlívy ústřičné, 2  červené papriky, 1 svazek kerblíku, 2 stroužky česneku, sůl, 1.25 dl slunečnicového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, mletý pepř
Houby nakrájíme na plátky, papriku na nudličky a společně vložíme do velké nízké mísy. Česnek nakrájíme na tenké plátky a kerblík jemně posekáme. Na zálivku smícháme olej, sójovou omáčku, hrubě mletý pepř, česnek a kerblík. Zálivkou pokapeme plátky hub a papriky a necháme asi hodinu rozležet. Houby a papriky vložíme do alobalové grilovací misky, krátce pečeme na grilu. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka