Plněné žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg větších žampiónů, máslo, 2 středně velké cibule, 2  vejce, 3 dkg tvrdého sýra na strouhání, 1/2  citrónu, kečup, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Na másle ozlatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Hlavičky očištěných hub vydlabeme a dřeň nakrájíme i s nožičkami na malé kousky. Přidáme je k cibulce, osolíme, opepříme, ochutíme kečupem a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom houby zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání je necháme ztuhnout. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou zelenou petrželku. Touto směsí plníme hlavičky žampiónů, které rovnáme do vymaštěného pekáčku, ohnivzdorné misky nebo zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme dorůžova.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka