Boršč - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg hovězích kosti, 20 dkg předního hovězího, 20 dkg vepřového plecka, 2 l vody, 10 dkg šunky, 10 dkg párků, 20 dkg červené řepy, 3 dkg rajčatového protlaku, 5 lžic másla, 20 dkg zelí, 10 dkg mrkve, 10 dkg cibule, moučkový cukr, ocet, sůl, mletý pepř, bobkový list, kysaná smetana
Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Řepu nakrájíme na nudličky, dusíme s nudličkami mrkve a zelí na osmaženém základu z cibule a protlaku. Když jsou maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny. Do boršče přidáme maso a šunku nakrájené na nudličky, kolečka osmažených párků. Nakonec přidáme kysanou smetanu a podle potřeby ochutíme octem a cukrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka