Bramborový paprikáš - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.5 kg brambor, 12 dkg vepřového sádla, 20 dkg cibule, 12 dkg leča (konzerva nebo zmrazené), 1 stroužek česneku, mletá paprika, kmín, sůl
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme utřený česnek, tlučený kmín a papriku; zamícháme, podlijeme trochou vody a krátce povaříme. Tak jsme si připravili perkeltovou šťávu. Oloupané syrové brambory nakrájíme na hranolky, vložíme do perkeltové šťávy, přidáme lečo, zalijeme vodou, aby vše bylo zakryto, osolíme a pomalu doměkka vaříme. Místo leča můžeme použít čerstvých nebo konzervovaných rajčat a paprik. Chuť zpestříme přidáním klobásy nebo párku a pokrm tak zhodnotíme i po biologické stránce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka