Bramborová polévka - recept cpt. Cooka
1 porce:  10 g oleje, 3 lžíce vody, 1.5 dkg cibule, 10 g celeru, 10 g mrkve, 3 dkg rajčat, 2 dl vody, 12 dkg brambor, vejce, 4 dkg kyselého mléka, 3 g hladké mouky, 2 g soli, 5 g zelené petrželky (nebo kopru na čerstvé brambory)
Do studeného tuku přidáme trošku vody, cibuli nakrájenou nadrobno, nastrouhanou mrkev, celer a špetku soli. Podusíme a přidáme nekolik nadrobno nakrájených rajčat. Jak zelenina vyplave, přidáme horkou vodu. Po varu polévky přidáme kousky brambor a po 15 minutách zbylá rajčata nakrájená nadrobno. Vaříme ješte 5 minut, dochutíme solí a zahustíme teplou zásmažkou z vejce, kyselého mléka a mouky (viz příslušný recept). Přidáme petrželku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka