Brambory na smetaně s vejci - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.5 kg brambor, 3 dkg oleje, 1  cibule, 2 hrsti čerstvých hub nebo houby sušené, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, bobkový list, tymián, sůl, 1/2 l smetany, 1 lžíce hladké mouky, 4  vejce, kopr
V troše vody povaříme koření. Na tuku zpěníme drobně rozsekanou cibulku, osmahneme čerstvé houby nebo nabobtnalé houby sušené, přidáme očištěné na čtvrtky pokrájené brambory, přecedíme na ně vývar z koření, dolijeme vodou, aby brambory byly potopené, osolíme a vaříme. Když jsou brambory poloměkké, vlijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, a dovaříme. Vejce uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do brambor s omáčkou. Sypeme koprem. Pokrm můžeme připravit i bez hub.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka