Brambory nakyselo s liškami a vejcem - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg brambor, sůl, kmín, 5 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 2.5 dl mléka nebo kyselé smetany, ocet, 10 dkg lišek nebo desetinu sušených, zelená petrželka nebo pažitka, 4  vejce
Oloupané, na silnější plátky nakrájené brambory a pokrájené lišky nebo předem namočené sušené houby podlijeme vodou, přidáme sůl a kmín a podusíme. V jiné nádobě lehce opražíme mouku, rozmícháme ji s máslem, přilijeme trochu vody z brambor, krátce povaříme, přidáme mléko nebo smetanu, přikyselíme, ochutíme nadrobno nakrájenou petrželkou nebo pažitkou a nalijeme zpátky na brambory. Za občasného míchání na mírném ohni dovaříme. Podáváme s vejcem vařeným nahniličko nebo ztraceným vejcem, uvařeným v okyselené vodě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka