Čichirtma - polévka ze skopového - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg skopového masa, 2  cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 2  vejce, 1/2 lžičky šafránu, 2 lžičky octa (nebo sumah), mletý pepř, sůl, 3  žloutky, koriandrové lístky (kindza) nebo petrželka
Uvaříme skopové maso. Nakrájíme cibuli, zpěníme na másle, zasypeme moukou, necháme zasmahnout. Skopovým vývarem rozředíme cibulovou jíšku z másla a z mouky, osolíme, opepříme, přidáme šafrán. Pak přilijeme ocet. Před podáváním zakvedláme žloutky, ale už nevaříme. Polévku posypeme kindzou - zelenými lístky koriandru.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka