Brambory plněné masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  160 dkg brambor, 1/4 kg pečeného vepřového masa, 1  vejce, 1 lžíce rýže, sušené houby, vepřové sádlo, cibule, majoránka, mletý pepř, sůl, 1/4 l smetany, hladká mouka
Větší syrové oloupané brambory (každý brambor asi 20 dkg váhy) vydlabeme a naplníme touto směsí: zbytky telecího nebo vepřového masa, nebo oba druhy masa umeleme na strojku, smícháme s celým syrovým vejcem a rýží, poněkud již povařenou. Přidáme usekané suché hříbky, namočené v horké vodě, trochu na sádle osmažené cibulky, majoránku, pepř a sůl podle chuti. Do vymaštěného kastrolu, k čemuž také můžeme použít šťávy z pečeně, uložíme takto naplněné brambory vedle sebe otvorem nahoru, podlejeme trochou vody a dáme péci do trouby až do bledě hnědého (růžového) nádechu. Při pečení musíme ještě podlévati vodou. Poté šťávu zalejeme smetanou, do které zamícháme trochu mouky a dáme povařit. Dobře upečené brambory vyndáme na mísu a polejeme smetanovou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka