Brambory po myslivecku - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg brambor, 50 dkg zelí, 25 dkg čerstvých hub, 10 dkg klobásy, 5 dkg slaniny, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 5 dl vývaru, 3 lžíce tuku, 1 lžíce hladké mouky
Vařené oloupané brambory nakrájíme na plátky a klademe do hlubší, tukem vymazané zapékací mísy střídavě s jemně nakrájenými houbami a na kostičky nakrájenou uzeninou. Jednotlivé vrstvy osolíme a okořeníme. Ze zbytku tuku a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji, zředíme vývarem a povaříme. Jako poslední vrstvu klademe jemně nakrájené zelí, zalijeme připravenou bešamelovou omáčkou a pečeme v troubě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka