Brambory s uzeným masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.5 kg brambor, 1/2 kg uzeného masa nebo salámu, 4  vejce natvrdo, 3/8 l mléka, 2  vejce na zalití, 4 lžíce strouhanky, 10 dkg oleje, cibule, mletý pepř, sůl
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáč nebo ohnivzdornou mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme vrstvu brambor, na ni nasypeme drobně pokrájené maso nebo salám a natvrdo uvařená drobně pokrájená vejce. Osolíme, opepříme a opět dáme vrstvu brambor a na ni maso s vejci. Navrch dáme brambory, které pokapeme tukem s osmaženou cibulí nebo jen omastíme a posypeme rozstrouhaným sýrem. Dáme zapéci do horké trouby asi na deset minut, pak zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, a dopečeme dorůžova. Vedle masa můžeme též brambory prokládat dušenou brukví. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka