Brambory z kraje Dauphiné - recept cpt. Cooka
4 porce:  85 dkg brambor, 6 dkg másla, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 15 dkg strouhaného tvrdého sýra, 2.5 dl mléka
Zapékací mísu, pekáč nebo kastrol vymastíme a vytřeme česnekem. Syrové oloupané brambory nakrájíme na tenčí plátky, postupně vrstvíme do nádoby, přičemž každou vrstvu mírně osolíme, okořeníme a posypeme sýrem. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Zalijeme osoleným a opepřeným mlékem, posypeme sýrem a přidáme kousíčky másla. Zapékáme pozvolna v troubě, až se vydusí všechno mléko a povrch je dozlatova vypečen.
Podáváme s dušeným špenátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka