Čínská polévka s tykví - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg vepřové kýty, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 l vývaru, 2 lžičky škrobové moučky, 2 dkg sušených hub, 2 šálky tykve, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 sklenka bílého vína,  špetka pálivé papriky, sůl, 1/2 lžičky glutasolu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička citrónové šťávy, zelená petrželka, pažitka
Maso nakrájíme na drobné kostičky o hraně asi 1 cm a spolu s cibulí rozkrájenou na kolečka opečeme prudce na oleji. Zalijeme vývarem, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v šálku vody a máčené sušené houby, případně i čerstvé. Vaříme asi 20 minut mírným varem. Pak přidáme na kostičky nakrájenou tykev, mletý zázvor a vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme víno, papriku nebo pepř, sójovou omáčku, glutasol a citrónovou šťávu. Krátce povaříme a podáváme s usekanou pažitkou a petrželkou. Podle chuti dosolíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka