Italské zapečené brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  3/4 kg vařených brambor, 2 šálky pečeného masa, 4 větší rajčata, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, 6 lžic strouhanky, máslo (podle potřeby), 3  vejce, 1/4 l mléka, sůl, zelená petrželka, 5 dkg parmazánu nebo čedaru
Vařené brambory nakrájíme kráječem na vejce na kolečka. Rajčata krátce spaříme, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme je rovněž na kolečka. Strouhanku na sucho opražíme. Jemně nakrájenou cibuli podusíme na oleji do sklovita a smícháme se strouhankou. Zapékací mísu silně vymastíme a vysypeme strouhankou, vložíme do ní vrstvu brambor, posolíme a posypeme strouhankou, pak vrstvu mletého pečeného masa, posypeme strouhankou, pak vrstvu rajčat, posypeme strouhankou a pokapeme máslem. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Dáme do předehřáté trouby péci. Jakmile se začnou péci, přilijeme do pěny ušlehaná vejce smíchaná s osoleným mlékem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme asi 1/2 hodiny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka