Krkonošský toč - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.5 kg brambor, 3/4 l mléka, 1  vejce, 12 lžic škvarků, mletý pepř, 4 stroužky česneku, majoránka, 8 dkg oleje, 9 lžic strouhanky, sůl
Oloupané syrové brambory rozstrouháme. Dáme na síto a necháme okapat do mísy. Pak vodu slijeme a zbylý škrob si ponecháme. Brambory spaříme horkým mlékem, přidáme nadrobno rozsekané škvarky, vejce, utřený česnek, majoránku, pepř, sůl a strouhanku, promícháme, a je-li těsto řídké, přidáme trochu mouky a zbylý škrob. Pekáč vymažeme tukem, vlijeme těsto, uhladíme nožem a pečeme v prudce rozpálené troubě dorůžova asi 20 minut. Horký stočíme v závin. Podáváme k němu kysané zelí nebo zeleninový salát.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka