Pečené brambory s omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  8 středně velkých moučnatých brambor, sůl, tuk, 12.5 dkg goudy, 5 snítek zelené petrželky, 4 stroužky česneku, 1.5 dl olivového oleje, mletý pepř
Brambory okartáčujeme pod teplou vodou, posypeme solí a na vymazaném plechu pečeme při 220°C 50 - 60 minut. Česnek a petrželku rozmixujeme, postupně přidáváme olej a polovinu nastrouhaného sýra. Štědře osolíme a opepříme. Brambory po upečení křížem nařízneme (asi 1 cm hluboko), trochu je stiskneme, aby praskly a roztáhly se. Na každou bramboru dáme 1-2 lžičky petrželové omáčky a posypeme sýrem. Zbytek omáčky a sýra podáváme zvlášť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka