Plněné brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  6  brambor, 10 dkg uzeného masa, 1  rohlík, mléko, 1 lžíce zelené petrželky, 2  cibule, 5 dkg másla, 1 sklenka bílého vína, sůl, mletý pepř, olej na vymaštění pekáče
Větší brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Potom je oloupeme a vydlabeme do té míry, aby šly dobře plnit. Vydlabanou dužinu usekáme a smícháme s nasekaným vařeným uzeným masem, s nakrájenou, v mléce namočenou a vymačkanou žemlí a usekanou petrželkou. Zvlášť zpěníme na másle drobně nasekanou cibuli, přelijeme bílým vínem, necháme chvíli podusit a přidáme ke směsi z uzeného masa. Osolíme, opepříme a plníme brambory. Naskládáme je do vymazaného pekáčku, obložíme zbytkem nádivky a pokropíme rozehřátým máslem. Pečeme ve středně teplé troubě za občasného polévání šťávou z pečeně, eventuálně trochou bujónu. Krátce před ukončením tepelné přípravy sejmeme z pekáčku poklici, aby pokrm dostal zlatou barvu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka