Zapečené brambory s masem a vejci - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg brambor, 15 dkg uzeného masa nebo uzeniny, 2  vejce, sůl, mletá paprika, pažitka, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce tvrdého sýra, 1  vejce, 1/8 l mléka, 6 dkg oleje
Do dobře vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy klademe ve vrstvách studené vařené brambory nakrájené na plátky. Osolíme je, posypeme sladkou paprikou, pažitkou, drobně nakrájeným vařeným masem, rozsekanými natvrdo vařenými vejci, sýrem a hráškem. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Pokrm dáme zapéci do vyhřáté trouby. Prohřátý zalijeme vejcem rozkvedlaným v mléce a dopečeme. Dobrý je k pokrmu kterýkoli zeleninový salát.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka