Bramborové kynuté koblihy plněné uzeným masem - recept cpt. Cooka
5 porcí:  3 dkg másla, 3  žloutky, 4 dkg kvasnic, 63 dl mléka, 40 dkg hrubé mouky, 75 dkg brambor, 1 lžička soli, uzené maso, vepřové sádlo na smažení
V míse utřeme máslo do běla, pak přidáme žloutky, jeden po druhém. Z kvasnic a vlažného mléka uděláme kvásek a necháme zkynout. Do utřeného másla střídavě zamícháváme zkynulý kvásek, hrubou prosátou mouku, vařené studené umleté brambory, sůl a dobře propracujeme (těsto musí býti tuhé, jako na vánočky), necháme zkynout, pak vyválíme v placku asi 1,2 cm silnou, kroužkem označíme kolečka, doprostřed každého dáme vařené mleté uzené maso, prázdným kolečkem těsto přiklopíme, dobře přitiskneme a znovu kroužkem vykrojíme. Koblihy dáme na pomoučněné prkénko, přikryjeme ubrouskem a necháme zkynout.
Vykynuté koblihy vkládáme vrchní stranou do rozpáleného sádla, přiklopíme poklicí a osmažíme po jedné straně do růžova. Pak obrátíme, poklici odstraníme a osmažíme po druhé straně. Podáváme s červenou řepou, hlávkovým nebo okurkovým salátem jako předkrm nebo večeři.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka