Chlupaté knedlíky ze syrových brambor II. - recept cpt. Cooka
4 porce:  85 dkg brambor, 2  vejce, 1 lžíce mléka, 2 dkg hrubé mouky, 12 dkg vepřového sádla, 35 dkg kysaného zelí, sůl
Oloupané syrové brambory nastrouháme na struhadle na křen a necháme v klidu 20 - 30 minut, aby se z brambor uvolnila voda. Slijeme ji, přičemž brambory lehce přitlačíme rukou, aby přebytečná voda vystoupila na povrch. Do slitých rozstrouhaných brambor přidáváme mléko, vejce, a je-li těsto příliš řídké, zahušťujeme je trochou mouky. Osolíme a dobře promícháme. Těsto nabíráme vrchovatě na lžíci, mokrou rukou zaoblíme a zaváříme do vařící osolené vody. Je vhodné zavařit jeden knedlík na zkoušku, abychom zjistili správnou dobu vaření. Při vaření knedlíky zlehka vařečkou uvolníme ode dna a obrátíme, aby se dobře povařily.
Mezitím dáme podusit kyselé zelí, které osolíme a ochutíme mletým kmínem. Příliš kyselé zelí nepatrně přisladíme.
Odcezené uvařené knedlíky vkládáme do připraveného zelí a mastíme sádlem s osmaženou cibulkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka