Klatovské chlupaťáky - recept cpt. Cooka
4 porce:  85 dkg syrových brambor, 25 dkg vařených brambor, 2 dl mléka, 6 dkg dětské krupice, 2  vejce, sůl, hrubá mouka podle potřeby, 30 dkg kysaného zelí, 4 dkg vepřového sádla, 1 velká cibule, 1 středně velká cibule
Oloupané syrové brambory nastrouháme struhadlem na křen do velkého cedníku a vymačkáme. Přendáme do mísy, přelijeme horkým mlékem, přidáme nastrouhané vařené brambory, krupici, vejce, sůl a tolik hrubé mouky, aby knedlíky držely pohromadě. Knedlíky tvarujeme mokrýma rukama nebo vykrajujeme lžící do vařící osolené vody.
Mezitím si na sádle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou velkou cibuli a z menší cibule a pokrájeného kyselého zelí připravíme salát.
Uvařené knedlíky odcedíme, na prkénku podélně rozřízneme, aby z nich vyšla pára, a do vzniklé mezery vkládáme osmaženou cibulku. Podáváme se zelným salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka