Střapačky se zelím - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg brambor, 15 dkg hrubé mouky, 15 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, 30 dkg kysaného zelí, 1  cibule, 5 dkg vepřového sádla, 5 dkg slaniny, ocet, moučkový cukr
Oškrábané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, pepř, obě mouky a vypracujeme těsto. Na prkénku krájíme malé noky, dáme do mírně osolené vařící vody a za občasného míchání vaříme asi 6 minut. Usmažíme cibulku, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Zelí podle chuti dosolíme, dochutíme octem a cukrem. Hotové promícháme s vařenými střapačkami. Porce sypeme na kostičky nakrájenou roztavenou slaninu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka