Šumavské drbáky - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg syrových brambor, 40 dkg vařených brambor, 2  vejce, sůl, majoránka, kmín, hrubá mouka podle potřeby, 8 dkg slaniny, 35 dkg kysaného zelí, 3 dkg vepřového sádla, 1 velká cibule
Oloupané syrové brambory nastrouháme struhadlem na křen do velkého cedníku a vymačkáme. Přendáme do mísy, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, sůl a tolik hrubé mouky, aby knedlíky držely pohromadě. Pro výraznější chuť knedlíků kořeníme podle chuti majoránkou a kmínem. Vypracované těsto musí být husté. Knedlíky tvarujeme mokrýma rukama nebo vykrajujeme lžící do vařící osolené vody. Hotové knedlíky smícháme s vařeným kyselým zelím, prolijeme vyškvařenou slaninou a posypeme usmaženou cibulkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka