Gulášová polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg zadního hovězího nebo vepřového, 2 lžíce vepřového sádla, 1 středně velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička paprik, 2  brambory, sůl, mletý pepř, kmín, vývar (z kostí a zeleniny)
Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na malé kostky pokrájené maso, osmahneme je, zaprášíme moukou a opražíme ji. Pak zalijeme vývarem do roviny masa, okořeníme a dusíme za častého zamíchání ode dna téměř do měkka. Pak přidáme na malé kostky nakrájené brambory, dolijeme vývarem, přisolíme, okořeníme a vaříme, až brambory změknou a začínají se mírně rozvářet. K polévce podáváme rohlíky nebo toasty.
Obměny:
1. Do hotové polévky přidáme hrst silnějších polévkových nudlí uvařených v osolené vodě zvlášť nebo je do polévky zavaříme syrové současně s bramborami. V tomto případě přilejeme více vývaru k uvaření nudlí.
2. Společně s bramborami přidáme do polévky 3 oloupaná rajčata nakrájená na plátky, nebo 2 čerstvé nepálivé zelené papriky.
3. Místo silnějších nudlí zavaříme do polévky malé máslové nočky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka