Gulášová polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  15 dkg salámu měkkého nakrájeného na kostičky, 4  brambory nakrájené na kostičky, 4 plátky slaniny nakrájené na kostičky, 1  cibule nasekaná nadrobno, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce vepřového sádla, 1 l hovězího vývaru, 1 lžička mleté papriky, 2 stroužky česneku rozdrceného, 1 lžíce majoránky, sůl, mletý pepř
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, na něm osmažíme cibuli a zasypeme moukou. Důkladně zamícháme, přidáme sladkou papriku, zpěníme, zalijeme vývarem a krátce, asi 10 minut, povaříme. Přidáme brambory, česnek, sůl a pepř a vaříme tak dlouho, až brambory změknou. Na pánvi osmažíme slaninu, přidáme salám, osmažíme a vzniklou směs nasypeme do polévky s majoránkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka