Bramborák plněný zelím - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg brambor, sůl, 1  vejce, 12 dkg hladké mouky, 4 stroužky česneku, majoránka, tuk na smažení (podle chuti možno kořenit pepřem, případně i mletým kmínem),

Náplň:: 2 dkg vepřového sádla, 1 středně velká cibule, 35 dkg kysaného zelí, 15 dkg škvarků

Syrové brambory oloupáme a jemně nastrouháme, vodu zpravidla nesléváme. Aby brambory nezhnědly, zasypeme je moukou. Okořeníme, osolíme, přidáme prolisovaný nebo utřený česnek a vejce a vše promícháme na hladké těstíčko.
Těsto klademe na pánev do rozpáleného tuku, lžící roztíráme na placky a smažíme po obou stranách dozlatova. Při pečení kontrolujeme teplotu, aby byly bramboráky dobře propečené a křupavé.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme pokrájené kyselé zelí a dusíme dopoloměkka. Poté přimícháme
posekané škvarky, společně prohřejeme a necháme vysmahnout. Na bramborák klademe teplou náplň, placky přehneme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka