Cmunda s uzeným masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg vařených brambor, 20 dkg vařeného uzeného masa, 3 dkg kvasnic, 4  vejce, 25 dkg dětské krupice, 28 dkg hrubé mouky, 5 dl mléka, 3 stroužky česneku, pažitka, majoránka, mletý pepř, sůl
Ve slupce uvařené, oloupané brambory prolisujeme, přidáme vejce, na kostičky rozkrájené uvařené maso, prolisovaný česnek, sekanou pažitku, špetku pepře a majoránky, mléko, dětskou krupičku a moukou s rozdrobeným droždím. Zaděláme těsto, mísu přikryjeme u těrkou a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozetřeme do vymazaného a moukou či strouhankou vysypaného pekáče a upečeme do zlatova.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka