Škubánky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg brambor, sůl, 15 dkg hladké mouky, 10 dkg vepřového sádla, 1 velká cibule
Oloupané a překrájené brambory ve větším hrnci napolo uvaříme v osolené vodě. Vodu odcedíme, ale nevyléváme. Brambory šťouchadlem rozmačkáme a obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu, které stejnoměrně zasypeme moukou. Vše zalijeme asi polovinou slité vody, hrnek zakryjeme pokličkou a na velmi mírném ohni necháme asi 20 min. propařit. Přebytečnou vodu slijeme a propařenou hmotu vymícháme na hladké těsto. Podle potřeby přisolíme. Lžící namáčenou v sádle vykrajujeme škubánky, které mastíme sádlem a osmaženou cibulkou. Nasladko škubánky sypeme mletým mákem s cukrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka