Hovězí polévka základní - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg předního hovězího, hovězí kost, 1  mrkev, 1  petržel, kousek celeru, 1/2  cibule, 1 lžička soli, 3 dkg morku nebo jiného tuku, 1.5 l vody, nové koření nebo květ
Do studené vody dáme vařit oprané a rozseknuté kosti, chceme-li mít polévku silnější, vložíme také maso do studené vody. Chceme-li však, aby maso bylo šťavnatější, vložíme je až do vody vařící. Polévku však hned nesolíme, nýbrž necháme takto asi hodinu zvolna vařit. Pěnu nesbíráme. Teprve pak na tuku do zlata osmažíme pokrájenou cibuli spolu s očištěnou a pokrájenou zeleninou a přidáme k polévce. Ta má takto lepší chuť i barvu, než když zeleninu jen vaříme. Pak teprve polévku osolíme a vaříme další hodinu nebo i déle, až je maso měkké. Potom polévku přecedíme, ale zeleninu neodhazujeme, nýbrž také sníme. Do polévky zaváříme zavářku nebo ji podáme s vložkou.
Maso z polévky buď podáme s omáčkou, nebo je upravíme jako hašé nebo s vajíčky, po případě je přidáme do karbanátků.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka