Bramborový salát - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg brambor, 10 dkg sladkokyselých nakládaných okurek, 5 dkg cibule, sůl, mletý pepř, 20 dkg majonézy nebo majolky
Vychladlé uvařené brambory oloupáme a nakrájíme na drobné kostičky (nebo na plátky či nudličky), přidáme rovněž na kostičky nakrájené okurky a nadrobno nasekanou cibuli. Nakrájené přípravy vložíme do větší mísy, osolíme, opepříme, přidáme ochucenou majonézu nebo majolku (lze nahradit bešamelovou nebo holandskou omáčkou, případně jen marinádou z vinného octa, soli, pepře a několika lžic oleje nebo kyselou smetanou či jogurtem), trochu nálevu z okurek a vše dobře promícháme.
Bramborový salát necháme v chladu odležet do druhého dne: má potom vyrovnanější chuť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka