Bramborový salát s česnekem - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg brambor, 1  cibule, 2 stroužky česneku, 2  vejce, 2  nakládané okurky, sůl, mletý pepř, ocet, 2 kostky kostkového cukru, 2 lžíce oleje
Vařené oloupané brambory nakrájíme na kolečka, proložíme jemně sekanou cibulí, se solí utřeným česnekem a přidáme na nudličky krájenou okurku a vařené usekané vejce. Vše zalijeme marinádou, kterou připravíme z koflíku vody s octem (místo vody můžeme dát hovězí vývar), cukru a soli. K omaštění salátu použijeme olej nebo sádlo. Ještě teplé brambory zalijeme marinádou, opatrně lehce promícháme a necháme rozležet. Podáváme k masům nebo s uzeninou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka