Italská drůbeží polévka - recept cpt. Cooka
6 porcí:   droby ze slepice, 1  slepice na ovaření, 3 l vody, 10 dkg kořenové zeleniny, 3 dkg cibule, 1 dkg česneku, 10 dkg rajčat, 5 dkg vařené rýže,

Na sedlinu:: 1  vejce, 1 dl smetany, 2 g celého pepře, sůl,  špetka muškátového květu, 1 dkg másla, zelená petrželka

Dobře očištěné drůbky a slepici dáme do vhodné nádoby, zalijeme vodou a uvedeme do mírného varu. Přidáme sůl, celý pepř, přikryjeme pokličkou a necháme mírně vařit. Ovařenou slepici včas vyjmeme a upravíme jinak (na paprice, na smetaně a pod.). Drůbky zvolna dovaříme, asi půl hodiny před dovařením přidáme zeleninu, česnek a cibuli. Měkké drůbky scedíme a do scezeného vývaru dáme jako vložku maso obrané z kostí a nakrájené nadrobno, jatérka, žaludky a srdce, dále vařenou rýži, rajčata (spařená vařící vodou a oloupaná) zbavená jader a nakrájená na úhledné dílky. Nakonec přidáme vaječnou sedlinu, rovněž nakrájenou na jemné kostičky. Polévku dochutíme a přidáme zelenou sekanou petržel.
Vaječná sedlina: vejce smícháme se smetanou, osolíme, přidáme špetku květu, dáme do ohnivzdorné misky vymazané máslem, přikryjeme pokličkou, postavíme do vodnní lázně a v troubě necháme ztuhnout. Hotovou sedlinu vyklopíme, nakrájíme na malé kostky a přidáme až do hotové polévky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka