Bramborový salát s majonézou z vařeného žloutku - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 vařený prolisovaný žloutek, 1 syrový žloutek, 3 dkg másla, 1 lžička strouhané cibule, sůl, 2 lžíce oleje, citrón,  špetka moučkového cukru, 1/2 kg vařených brambor, 2 sladkokyselé nakládané okurky, 1 rovná lžíce kaparů
Utřeme máslo, syrový a vařený prolisovaný žloutek, postupně přidáváme olej, citrónovou šťávu, cibuli, sůl a cukr. Majonéza musí být hladká, dobře utřená. Kapary jemně usekáme a okurky a brambory nakrájíme na tenké plátky. Vše promícháme a necháme nejméně 2 hodiny uležet. Hotový salát zdobíme plátky citrónu a petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka