Bramborový salát se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg brambor, 20 dkg kořenové zeleniny, 5 dkg zeleného hrášku, 5 dkg cibule, 2 mladé kedlubny, 1 malá salátová okurka, 1 šálek vody, citrónová šťáva, 1 lžíce oleje, sůl, moučkový cukr, mletý pepř, 2  vejce natvrdo uvařená, zelená petrželka nebo pažitka
Vychladlé uvařené brambory oloupáme, nakrájíme na kostičky, přidáme k nim nahrubo nastrouhanou měkkou kořenovou zeleninu, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky rozkrájenou okurku a kedlubny. Vše promícháme, zalijeme zálivkou z vody, citrónové šťávy, soli, cukru a oleje, nakonec podle chuti dosolíme a opepříme. Připravený salát posypeme sekanou pažitkou a ozdobíme plátky natvrdo vařených vajec. Místo zálivkou z vody můžeme salát promíchat ochucenou majonézou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka