Bramborový salát se zeleninou I - recept cpt. Cooka
4 porce:  10 dkg mrkve, 10 dkg petržele, 10 dkg celeru, 40 dkg brambor, 25 dkg cibule, 2  jablka, 3  nakládané okurky, 20 dkg fazolových lusků, 20 dkg zeleného hrášku, majonéza, sůl, ocet, moučkový cukr
Kořenovou zeleninu uvaříme každou zvlášť v osolené vodě, stejně tak i brambory, a to ne příliš doměkka. V bramborových salátech má být každý kousek zeleniny znát, je-li zelenina příliš měkká, pak salát zkašovatí. Všechny přísady nadrobno nakrájíme, přidáme hrášek (zmrazený ani sterilovaný nemusíme vařit) a fazolky a promícháme dvěma vidličkami. Brambory s majonézou přidáme až naposled. Podle chuti okyselíme a trochu osladíme, případně přisolíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka