Rychlý a jednoduchý bramborový salát - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.5 kg brambor, 2  cibule, 2  nakládané okurky (sterilované nebo kvašené), 2 lžíce zelené petrželky nebo cibulové natě, 1 šálek vody, 8 lžic oleje,  trochu moučkového cukru, ocet, mletý pepř, hořčice, sůl
Brambory střední velikosti dobře opereme a dáme je vařit do horké osolené vody. Pak vodu ocedíme a brambory necháme pod poklicí dojít. Oloupeme a ještě teplé nakrájíme na kolečka, nudličky nebo kostičky, jak je kdo zvyklý. Smícháme s drobně rozsekanou cibulí, okurkami, polijeme salátovou zálivkou připravenou z vody, oleje, hořčice a pepře a podle chuti okyselenou, přislazenou a přisolenou. Můžeme přidat i drobně pokrájené slanečky nebo zavináče.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka