Salát z brambor a cibule - recept cpt. Cooka
2 porce:  14 dkg brambor, 10 g cibule, 10 g oleje, 5 g octa, 5 g zelené petrželky, 2 g soli
Brambory umyjeme a vaříme ve slupce. Dáme je do studené vody se špetkou soli. Po uvaření je ješte teplé loupeme a studené krájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na plátky, které obalíme v soli. Vypláchneme je vodě, ocedíme a zamícháme s nakrájenými brambory. Petrželku umyjeme a nakrájíme nadrobno. Vše dochutíme solí, polijeme octem a olejem. Lehce promícháme. Zformujeme na talíř. Necháme uležet na jednu hodinu. Podáváme ozdobené zbytkem nakrájené petrželky a plátkem citrónu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka