Slovenský bramborový salát jarní se smetanou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg nových brambor, sůl, vinný ocet, 4  vejce, 1 lžíce hořčice, 1/4 l kysané smetany, zelená petrželka, pažitka
Nové brambory nebo rohlíčky uvaříme, oloupáme a vychladlé nakrájíme na kolečka. Osolíme je a jen trochu okyselíme slabým vinným octem. Zvlášť na tvrdo uvaříme vajíčka, vybereme z nich žloutky a dobře je utřeme s hořčicí, přidávajíce po trochách kyselou smetanu, až vznikne hustá omáčka. Podle potřeby osolíme a přimícháme sekanou zelenou petržel a hodně pažitky, nebo aspoň trochu strouhané cibulky. Pak brambory a omáčkou promícháme a necháme asi 2 - 3 hodiny rozležeti; nahoře sypeme sekanými zbylými bílky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka