Knedlíky tvarohové - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg měkkého tvarohu, 3 lžíce hrubé mouky nebo jemné krupičky, 5 lžic strouhanky, 3  vejce, sůl
K dobrému měkkému tvarohu přidáme strouhanou housku, vejce, sůl a jenom uvedené množství mouky, která těsto dobře spojí. Podle potřeby buď přisolíme, nebo osladíme trochou cukru. Těsto dobře prohněteme a tvoříme menší knedlíky, vaříme je 10 - 12 minut. Uvařené roztrhneme vidličkou a podáváme omaštěné buď se zavařeninou či kompotem, nebo slané posypané osmaženou houskou a se salátem.
Dobrá sestava: Můžeme přidat jakoukoliv sytou polévku zasmaženou. Maso je zcela zbytečné, neboť tvaroh živí stejně jako maso. Salát nebo kompot přidají zase látky ochranné.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka