Špekové knedlíky - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg staršího chleba, 3 lžíce pšeničné hladké mouky, 4  vejce, 2 dl mléka, 1 svazek zelené petrželky, 5 dkg slaniny nebo libového uzeného, 6 dkg salámu, 1  cibule, 6 dkg másla, sůl, mletý pepř, parmazán
Vejce s mlékem a troškou soli dáme do vhodné nádobky a ušleháme. Poté do něj vložíme asi na 20 minut nadrobno nakrájený chléb změknout. Častěji pečlivě mícháme dřevěnou lžící, aby se chlebové kostičky nasákly rovnoměrně.
Nakrájíme nadrobno i špek se salámem, nasekáme cibuli s petrželí a všechny tyto přílohy společně, při přiměřené teplotě necháme několik minut dusit na pánvi. Postupně přisypáváme mouku a ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Ze získané masy zformujeme kulaté knedlíky, které vnoříme do připravené vařící slané vody. Je vhodné nejprve na zkoušku dát vařit jen jeden knedlík. Kdyby se ve vodě rozpadl, přidáme do těsta ještě 1 až 2 lžíce mouky.
Uvařené knedlíky servírujeme na jednotlivé talíře. Dodáme rozpuštěné máslo a nastrouhaný parmazán. Mnozí labužníci jedí rádi takto upravené knedlíky jako polévkovou náplň zvlášť dobrého vývaru.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka