„Žraloci“ na paprice - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg těstovin - žraloků, 4  zelené papriky, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1  cibule, 1 snítka bazalky, 50 dkg rajčat na omáčku, sůl, mletý pepř, tvrdý sýr na strouhání - suchý mančský nebo roncal
Spaříme dozrálá rajčata, oloupeme je, dužinu pokrájíme na kousíčky. Pokrájíme papriky na krátké proužky. V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli. Když se začne zbarvovat do zlatova, přidáme papriky a často zamícháme, aby se rovnoměrně osmahly. Pak přidáme rajčata. Osolíme, opepříme a necháme povařit na mírném ohni asi patnáct minut. Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vařící vody, trochu osolené, a po dobu vaření ji občas zamícháme. Necháme ji odkapat a ochutíme připravenou omáčkou. Dáme na servírovací mísu a posypeme strouhaným sýrem. Ihned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka