Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg těstovin - barevných (neboli zeleninových) 'motýlků', 2  kuřecí prsíčka, 40 dkg loupaných a pokrájených přírodních rajčat, 5 dkg tučného od šunky, 2.5 dkg másla, 1/2  cibule, 1 křehká mrkev, 1 snítka celerové natě, 1/2 sklenky madeiry nebo brandy, olej, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, parmazán
Nakrájíme kuřecí prsíčka na jemné proužky. V kastrolu na malém množství oleje a másla osmahneme zeleninu a tučné od šunky, obojí pokrájené na prkénku. Pak přilejeme kuřecí polévku se zeleninou. Obsah zlehka osmahneme, osolíme, opepříme a přidáme špetku nastrouhaného muškátového ořechu. Svlažíme vínem a když se odpaří, přidáme pokrájená rajčata. Necháme povařit na mírném ohni asi půl hodiny, je-li potřeba, přilejeme trochu teplé vody, aby omáčka příliš nezhoustla. Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji rychle okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Dobře promícháme. Těstovinu a strouhaný sýr podáváme zvlášť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka