Cannelloni plněné tvarohem - recept cpt. Cooka
5 porcí:  125 vaječných cannelloni, 60 dkg měkkého tvarohu nebo čerstvého sýra (Burgos, Villalón), 10 dkg parmazánu, 1  vejce, 1  žloutek, 1 sklenka koňaku, 1 lžíce moučkového cukru, 3 snítky zelené petrželky, 3 snítky čerstvé majoránky, 1 špetka mleté skořice, 2 špetky muškátového oříšku velmi jemně mletého,

K ochucení a gratinování: 30 dkg rajské omáčky, 2 sklenky smetany nebo tekuté šlehačky, 5 dkg másla, 5 dkg parmazánu

Rozšleháme celé vejce a žloutek spolu se skořicí, strouhaným muškátovým ořechem, troškou soli a nadrobno posekaných vonných bylin. Přidáme cukr a koňak. Tvaroh procedíme a rozděláme na kousky vidličkou. Přidáme sýr a zamícháme. Přidáme rozšlehané vejce a hmotu znovu dobře promícháme.
Čtverečky cannelloni (4 ks na porci) dáme vařit zvlášť do vydatného množství osolené vody a vaříme podle instrukcí uvedených na obalu. Když jsou odkapané a vychladlé, rozetřeme na každý čtvereček 2 lžíce náplně. Sbalíme náplň do trubiček z jednotlivých čtverečků jako do palačinek a uložíme cannelloni vedle sebe do řady na pekáči, vymazaném máslem. Navrch rozetřeme nejprve smetanu a potom rajskou omáčku. Posypeme strouhaným sýrem a přidáme několik malých plátků másla. Pekáč vložíme do rozpálené trouby a vyjmeme, když jsou cannelloni pečené dozlatova (přibližně 20 min. při 180°C). Podáváme buď v tomtéž pekáči, anebo na jednotlivých vyhřátých talířích.
Poznámka: Je-li náplň příliš měkká, přidáme několik mletých sucharů María.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka